Evde Limon Ağacı

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Evde Limon Ağacı
Evde Limon Ağacı

0 Kişinin Defterine Ekli

68 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

evde-limon-agaci

Evde Limon Ağacı, Limon ağacı yetiştirilmesi keyif veren ve denemeye değer bir uğraştır. Özellikle ağaç ürün verdiği vakit alacağınız keskin ve tatlı koku sizi bu ağacı yetiştirmek için daha fazla motive eder. Evinizin belirli bir köşesinde yetiştirmiş olduğunuz küçük bir limon ağacı sizin için aromatik ve iyi bir deneyim olabilir. Evde limon ağacı yetiştirmeye yeni başlayan kişiler için kapalı alanda ağaç yetiştirmek korkutucu görünür, fakat asıl olarak göründüğü kadar da zor bir iş değildir. Evde saksı içerisinde limon ağacı yetiştirmek için öncelikle saksının istenilen büyüklükte olması oldukça önem arz eder. Sonrasında Ph derecesinin 6–6,5 olduğu, iyi bir asit yapısında ve besin değeri yüksek toprak ihtiyacı vardır. Narenciye türlerinden olan limon ağacı aşırı rüzgarı ve aşırı soğuğu sevmediğinden dolayı eğer balkonda veya terasta yetiştirilecekse rüzgardan korunması gerekir, güzel güneş alan bir ortamda olmalıdır. Bunun yanı sıra limon ağacı sağlıklı bir şekilde büyümesi ve en iyi ürünü vermesi için çeşitli besinlere ihtiyaç duymaktadır. Elverişli bir saksıda yetiştirildiğinde ve büyümesi için yeterli alanı olduğu vakit limon ağacı mükemmel bir ev bitkisi olacaktır. Aynı zamanda, limon ağacı çok fazla ışık ister. Bu nedenle kış aylarında floresan ışığıyla desteklenmesi gerekmektedir. Yaz aylarında ve ılıman havalarda limon ağacı dışarı çıkarılır. Bu şekilde arılar ve diğer böcekler sayesinde polen yayarak döllenmeleri sağlanır ve daha fazla meyve oluşturur.

Evde Limon Ağacı Yetiştirmede Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar  

Limon ağacı satın alındıktan sonra saksısının kontrol edilmesi gerekir. Eğer küçük bir saksıda ise onun yerine minimum 17 santim olmak üzere 22 santim veya 28 santimlik saksıya alınması gerekir. Çok iyi besin alabileceği toprak ortamının sağlanması önemli olan hususlardan olmaktadır. Havadar bir yerde rüzgardan uzak, iyi ışık alan ve güneşli bir yere koyulmalıdır.

Limon ağacının sulanması oldukça önemlidir, fakat aynı zamanda çok fazla suya da sevmez. Saksının altı delik olması gerekir ve iyi drene olması gerekmektedir. Sulama yapıldığı zaman da altında su biriktirilmemesi gerekir. Çünkü limon aşırı sudan olumsuz etkilenir, mantar hastalığına yakalanabilir ve çok kısa sürede yeşil yaprağını kaybeder. Eğer balkonda veya terasta bakılıyorsa çok soğuk havalarda, don olayları geçene kadar dondan koruyacak bir kaplama yapılması gerekir. Toprağın PH derecesi 6-6,5 olmalıdır ve toprağın besin değeri yüksek olması gerekir. Bunun yanı sıra toprağın gübreye de doyması gerekir. Azot, fosfor ve potasyum özellikleriyle zenginleştirilen bir toprakta limon ağacı yetiştirilmesi oldukça önemlidir.

Evde limon ağacı yetiştirilmesi durumunda limon ağacı çok yoğun güneş ve yoğun ışık istemektedir. Bol ışık ve güneş alan bir yerde daha iyi verim oluşturur. Bulunduğu yer ev salonları gibi kapalı bir ortam olmamasına dikkat edilmelidir, çünkü böyle yerlerde yeterli havalandırma yapılmadığından limon ağacı yetişmesi zor olacaktır. Kalorifer yanlarına veya ısıtıcı kenarlarına koyulmamalıdır. Çünkü buralarda çok fazla buharlaşma olmasıyla nem kaybı olur ve bu da limon ağacını kurutabilir. Saksınızın en altına küçük çakıl taşları ekleyerek saksı suyunun daha iyi drene edilmesi sağlanır ve daha rahat bir şekilde boşaltım sağlanır. Çok soğuk bir odaya korunması gerekir, çünkü betonun soğuğu da limon ağacını olumsuz yönden etkiler. Limon ağacının verimi arttırılması için budama işlemi oldukça önemlidir. Ağacın çeşitli hastalıklardan korunması için budama önerilir. Bahar aylarının ilk günlerinde güneşin sıcaklığını hissettirmeye başladığı zaman güzel kokulu, mum şeklinde, beyaz çiçekler oluşturur. Daha sonra ağustos ayı sonundan ocak ayı sonuna kadar hasta verir.

 

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020