Ayı kulağı, bahar çiçeği ve eşek otu gibi isimlerle de anılan çuha çiçeği kökleri, çiçekleri ve yaprakları kullanılabilen bir bitkidir. Ayrıca çuha çiçeği yağı da kullanılarak birçok hastalığa fayda sağlar.
Kemikleriniz mi ağrıyor? Çuha çiçeği yağı kemik ağrılarını hafifletir, romatoid artrit gibi kemik hastalıklarına da fayda sağlar. Aynı zamanda eklem ağlarına da iyi gelir. Eklem şişliğini azaltıcı etkisi vardır. Aynı zamanda özellikle yaşlı insanlarda görülen osteoporoz yani kemik erimesi rahatsızlığını da önleyicidir.
Cilt problemleri birçok kişinin canını sıkar. Bazı insanlar kuru cilde sahipken bazı insanlar yağlı ciltten şikayet eder. Ayrıca sivilceler, akneler yada sedef hastalığı, egzama gibi cilt rahatsızlıkları da ciltle ilgili farklı sorunlardır. Tüm bunların yanında cildimize iyi bakmak, genç tutmak ve güzel görünmek de herkesin derdi haline gelmiştir. Çuha çiçeği yağı ile birçok cilt sorununa çözüm bulabilirsiniz.
Cildinizin kuru olmasından bu yüzden sürekli çatlamasından mı şikayet ediyorsunuz? Çuha çiçeği yağı ile cildiniz nemlenir ve kurumaktan kurtulur. Ayrıca yağlı ciltler için de faydalı bir yağdır. Cildin sık yağlanmasından ortaya çıkan sivilceleri de yok eder.
Birçok kişi yaşlanmaktan korkar. Özellikle hanımlar daima genç görünmek ister. Yaşlanma karşıtı anti aging özelliği olan birçok bitki mevcuttur. Çuha çiçeği yağı da yaşlanmaya karşı kullanılabilecek genç görünmeye yardım edecek bir bitkidir.
Cildinizde sedef hastalığı yada egzama mı var? Özellikle el, dirsek yada dizlerde kendini gösteren yaralar birçok kişiyi rahatsız eder. Çuha çiçeği yağı sayesinde egzama yada sedef hastalığına karşı şifa bulunabilir.
Öncelikle her yazıda belirttiğimiz gibi her şeyin fazlası zarardır, çuha çiçeği yağını da fazla miktarda kullanmamalısınız. Herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışıp kullanmalısınız. Özellikle kan basıncını düşürücü yada depresyon tedavisi ile ilgili ilaçlar kullanıyorsanız çuha çiçeği yağı bu ilaçlarla etkileşime girebilir. Bazı kişilerde mide bulantısı, mide ağrısı yada bağ ağrısına sebep olabilir. Ayrıca hamilelik döneminde de kullanmamalısınız. Şizofreni rahatsızlığı ve epilepsi rahatsızlığı olan kişiler bu yağdan uzak durmalıdır, nöbet geçirme riskini arttırabilir.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
GÜNAYDİN DIYET GRUBUhakan
Tarçın KabuğuBunyamin
Mısır Püskülü ÇayıBunyamin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
ABDÜSSELAM OTU owners post
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Narlıdere Usulü Tatlı Nişasta Helvası Tarifiowners post
İstenmeyen Tüylere Limon Tuz Karışımowners post
Bozdoğan Kıymalı Pide Tarifiyemek post
Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560
Tüm Hakları Saklıdır - 2020