Limon Reçeli

Limon Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

85 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

limon-receli

Limon reçeli, pek yaygın bir reçel çeşidi olmasa da kahvaltı sofraları için kokusuyla farklı bir lezzettir. Limon reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri limonların iyi yıkanmasıdır. Eğer  limonlar bahçeden, dalından koparılmamışsa, marketten yahut pazardan alınmışsa kabuğunda mumlama vardır. Reçel yapmadan önce suda bekletip iyice yıkamak gereklidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise reçeli hazırlama aşamasında limonun acılığını almak için yeteri miktarda suda bekletmektir.

Limon reçeli için gerekli malzemeler:

  • 1. buçuk kilo toz şeker
  • 1 kilo limon
  • Yarım limon suyu

Limon reçelinin yapılışı:

Limonlar güzelce yıkanır, gerekirse suda bekletilir. Temizlenen limonların kabukları dikkatlice rendelenir. Sade sarı olan kabuğun beyazına zarar vermeden  rendelenmesine dikkat edilir. Rendelenen limon kabukları temiz bir tülbendin  veya ince bir bezin içine konur. Üzerine 4  yemek kaşığı şeker atlır ve iyice ezilerek karıştırılır. Tülbendin ağzı sıkıca bağlanıp bir kabın içine konur.

Kabukları rendelenmiş olan limonlar bir tencerenin içine konur. Üzerine gelecek şekilde su konup kaynatılır. Limonların patlamamasına dikkat edilir. Beyaz kısmı yumuşayınca ocağın altı kapatılır, ve suyu değiştirilir. İki gün kadar bir süre devamlı suyu değiştirilerek limonlar suda bekletilir. Daha sonra sudan alınan limonlar dilimlenir ve çekirdekleri ayıklanır. Limon dilimleri kibrit çöpü kalınlığında doğranır ve tencereye konur. Üzerine 1,5 kilo olan toz şeker dökülür ve kaynamaya bırakılır. Çabuk taşma özelliği olduğu için reçelin başında beklemek gereklidir. Tülbentin içinde duran limon kabukları sıkılır. Suyun altında acısı çıkana kadar bezin içindeyken yıkanır. Reçel kaynamaya başladığında,  içerisine kabukları da atılır. Kaynayan reçelin köpükleri irileşmeye başlayınca içerisine yarım limon suyu eklenir. 2- 3 taşım daha kaynatılıp ocağın altı söndürülür. Reçelin çok katı olmamasına dikkat edilmelidir zira reçel durdukça katılaşabilir. Ilıyan limon reçeli kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır. Bu şekilde şekerleşmeden uzun süre bekleyebilir.

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020