Şifalı yağlar sayesinde birçok hastalıklara karşı korunmak, zayıflamak ve yakalanılan hastalıklara karşı tedavi sürecini hızlandırmak mümkündür. Keten tohumu yağı da bu şifalı yağlardan biridir. Keten tohumu bitkisinin preslenerek yağının çıkarılmasıyla elde edilir. Soğuk olarak presleme yapılır.
Keten tohumu yağı cilt için oldukça faydalı bir yağdır. Cildin güzelleşmesine yardım eder. İçeriğindeki esansiyel yağ asitleri sayesinde cilde pürüzsüzlük kazandırır. Deride oluşan sivilcelerin yok olmasına fayda sağlar. Deride oluşan egzama ve sedef hastalığı gibi kaşıntılı deri hastalıklarının kolay geçmesine yardım eder. Aknelere karşı da faydalıdır. Aynı zamanda güneş yanıklarına iyi gelir. Tırnak bakımında da kullanılabilen bir yağdır. Kırılan tırnakların çabuk onarılmasını sağlar.
İçeriğindeki omega 3 yağları sayesinde saçlara da fayda sağlar. Saçları güzelleştirir. Özellikle saçlarınızın sağlıklı uzamasını istiyorsanız keten tohumu yağı kullanmalısınız. Saç dökülmesine iyi gelir. Ayrıca kafa derisinde oluşan egzama, sedef hastalığı gibi deri hastalıklarına karşı kafa derisini iyileştirir, cildi canlandırır.
Kanser çağımızda birçok kişinin yakalandığı bir rahatsızlıktır. Keten tohumu yağı sayesinde kansere karşı korunabilirsiniz. Kansere karşı oldukça iyi gelir, kanserli hücrelerin büyümesini ve gelişmesini sınırlandırır. Toronto Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre özellikle meme kanserine yakalanan kadınların keten tohumu yağı tüketerek kansere karşı fayda bulduğu sonucuna varılmıştır. Aynı zamanda bu şifalı yağ prostat kanseri, kolon kanseri ve cilt kanserlerine karşı da koruyucu etki gösterir.
İştah kesmek ve yemek yememek için bu şifalı yağ kullanılabilir. Bu sayede az yemek yenir ve zayıflanır. Birçok diyet reçetesinde bu yağ kullanılması ve bu sayede kilo verilmesi önerilir. Zayıflamak ve kilo vermek için sabah, öğlen ve akşam yemek yemeden yaklaşık 30-45 dakika önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilebilir. Arkasından 2 bardak su içilmelidir.
Günde 3 tatlı kaşığı keten tohumu yağı tüketerek hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Daha fazla tüketilmesi zararlı olabilir. Su ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca yoğurda karıştırabilir yada bal ile de tatlandırarak tüketebilirsiniz. Fakat kilo vermek istiyorsanız bal yada yoğurt yerine su ile tüketmenizi tavsiye ederiz.
Bilinen firmalardan alınan yağları tüketmeye dikkat edin. Son kullanma tarihi oldukça önemlidir. Güneş ışığı olmayan bir yerde saklamalısınız. İşlenmiş keten tohumu yerine doğal keten tohumu kullanmak sizin yararınıza olacaktır. Keten tohumunu küçük şişelerle alıp tüketmek daha iyi olur, açık olarak uzun süre saklamak tercih edilmemelidir.
Keten tohumu yağı yerine keten tohumu da kullanılabilir. O halde niçin keten tohumu yağını tercih etmeliyiz? Keten tohumunun dış yüzeyine bir selüloz tabakası vardır. Yenildiğinde ise vücuda yarar sağlaması için öncelikle vücudun bu selüloz tabakasını eritilmesi gereklidir. İnsan vücudunda ise bu selüloz tabakasını parçalayıcı enzim bulunmaz. İşte bu sebeple insanlar keten tohumundan büyük ölçüde yararlanamaz. Bunun için keten tohumu yağı üretilir ve insanların bu şifalı bitkinin yağından daha fazla yararlanması sağlanır.
Aşırı miktarda kullanıldığında ishale neden olabilir. Deride kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik yada nefes almada zorluk gibi durumlara yol açabilir. Hamile yada emziren kadınlar ve hormonal sorun yaşayan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca prostat kanseri rahatsızlığı olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa yada ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
GÜNAYDİN DIYET GRUBUhakan
Tarçın KabuğuBunyamin
Mısır Püskülü ÇayıBunyamin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
ABDÜSSELAM OTU owners post
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Narlıdere Usulü Tatlı Nişasta Helvası Tarifiowners post
İstenmeyen Tüylere Limon Tuz Karışımowners post
Bozdoğan Kıymalı Pide Tarifiyemek post
Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560
Tüm Hakları Saklıdır - 2020