Siz Uzaktayken Anne Sütü Nasıl Saklanmalı, Nasıl Kullanılmalı?

Ana Sayfa » Çocuk Yiyecekleri » Siz Uzaktayken Anne Sütü Nasıl Saklanmalı, Nasıl Kullanılmalı?
Siz Uzaktayken Anne Sütü Nasıl Saklanmalı, Nasıl Kullanılmalı?

0 Kişinin Defterine Ekli

96 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Anne sütü, bebeklerin sindirim ve bağışıklık sistemlerinin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmeleri için olmazsa olmazdır. Bebeklerin ihtiyaçları olan tüm besin kaynakları anne sütünde mevcuttur ve bu nedenle bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelidir. Peki, çalışmaya başladığınızda ya da sizin evde olmadığınız bir günde, evdeki bebeğiniz anne sütüyle nasıl beslenebilir? Elbette daha önce sağdığınız ve sakladığınız sütle. Bu yazımızda “Sağılan anne sütü nasıl saklanır?” sorusunun cevabını veriyoruz. Bebeğinizin beslenme kalitesinin düşmemesi için yazımızı okumanızda yarar var!

Anne sütü saklama koşulları

Bebeğinize sağdığınız anne sütünü sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmeniz için kullandığınız saklama kabı oldukça önemli. Örneğin; süt saklamak için özel üretilen anne sütü saklama torbaları, cam kavanozlar ya da cam saklama kapları öncelikli tercihleriniz olmalı. İçerisinde toksik madde olmadığına emin olduğunuz plastik kapları da saklama işlemi için kullanabilirsiniz.

Eğer anne sütü saklama poşeti dışında bir ürün kullanıyorsanız, tercih ettiğiniz kabın tüm parçalarını kaynar suda sabun ile yıkamalı, sterilize etmeli ve tüm kapların iyice kurumalarını sağlamalısınız.
Anne sütünü sağmadan önce memenizi silmeniz ve ellerinizi yıkamanız hijyen açısından oldukça önemli. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sütünüzü sağıp saklama kabına ya da poşetine koyabilirsiniz. Her bir kaba bebeğinizin bir öğünde tüketebileceği miktarda süt koymalısınız ve ayrıca kapların ağızlarının sıkıca kapandığına emin olmalısınız.

Anne sütü nasıl saklanmalı?

anne-sutu-nasil-saklanmali

Sağılan anne sütü oda sıcaklığında, buzdolabında ve derin dondurucuda saklanabilir fakat bulundukları ortamlar anne sütünün son kullanma tarihinde belirleyicidir. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Anne Sütü Saklama Talimatı kitapçığına göre anne sütü; oda sıcaklığında(19-26°C) 3 saat, buzdolabında(0-4°C) 3 gün, derin dondurucuda(-18°C) 3 ay boyunca saklanabilmektedir. Ufak bir sticker ile sütü sağdınız tarihi ve saati kapların üzerlerine yapıştırmayı unutmamalısınız.

Saklanan anne sütü nasıl kullanılmalı?

anne-sutu-nasil-kullanilmali

Oda sıcaklığında bulunan anne sütünü bebeğinize direkt içirebilirsiniz. Derin dondurucuda sakladığınız anne sütünü kaynatmamalı, mikrodalga fırında ısıtmamalı ya da oda sıcaklığına koyup çözülmesini beklememelisiniz. Bu uygulamalar anne sütünün içerisindeki besin değerlerinin yok olmasına ya da zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olabilir. Bunun yerine derin dondurucudaki sütü bir gün önceden buzdolabı kısmına koymalısınız. Soğukta çözülen anne sütünü daha sonra buzdolabından alıp sıcak suyun altına tutarak ısınmasını sağlamalısınız. Buzdolabında saklamayı tercih ettiğiniz anne sütünü de aynı yöntemle içime hazır hale getirebilirsiniz. Ayrıca derin dondurucudan çıkarıp çözdürdüğünüz sütü yeniden dondurmamalısınız.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020