At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir?

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir?
At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir?

0 Kişinin Defterine Ekli

61 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

at-kestanesi-yaginin-faydalari-nelerdir

Latince adı Aesculus hippocastanum olan at kestanesi, yağı çıkarılarak hastalıklara karşı kullanılan bir bitkidir. At kestanesi yağının faydaları sebebiyle yaygın olarak birçok ülkede kullanılan bir yağdır. Kan damarlarını koruyucu özelliğinin yanında damar sertliği, varis, hemoroid gibi rahatsızlıklar için kullanılması da at kestanesi yağının yararları arasındadır. Ayrıca son zamanlarda at kestanesi yağı kozmetik sanayisinde tercih edilen yağlar arasındadır. Genellikle güneş bakım ürünleri, duş jelleri, traş losyonları ve kremlerin içinde bu şifalı yağa rastlamak mümkündür.

At Kestanesi Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Vücuttaki kılcal damarların geçirgenliğini arttırarak dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan dolaşımını arttırır.
  • Balgam sökücü etkisinin olmasının yanında göğüs ağrılarına da iyi gelir.
  • Hemoroid yani basura iyi gelmesi de at kestanesi yağının faydaları arasındadır.
  • Romatizma, romatoid artrit gibi kemik hastalıklarına yarar sağlar.
  • Burkulma, kaslarda gerilme, kas ağrıları, donma, morarma ve ödem durumlarında da kullanılabilir.
  • Yorgun ve ağrılı bacaklara da iyi gelir.

Varis Oluşumunu Önlemesi At Kestanesi Yağının Yararları Arasındadır!

Kronik stres altında, uzun süre ayakta kalındığında yada aşırı kilo, obezite nedeniyle bacaklardaki damarlarda sıvı birikimi ve şişme görülebilir. Bu durumda damarlar zayıflar ve varis oluşabilir. At kestanesi yağı, damarlardaki kolajen ve elastik yapıyı koruyarak damarları güçlendirir, varis oluşumunu engeller. Varisli damarlar ve örümcek şeklinde oluşan damarlar için bir çay kaşığı at kestanesi yağı ile bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı karıştırılır ve gece yatmadan önce varisli bölgeye sürülür. Bir gece bu şekilde bekletilir. Bu yağların karışımı ile varisli damarlara çözüm bulunabilir.

Romatizmaya Karşı At Kestanesi Yağı!

Romatizma, romatoid artrit, burkulmalar gibi kas ağrılarına karşı kullanılabilmesi de at kestanesi yağının faydaları arasındadır. Sporcular tarafından tercih edilen birçok masaj yağı yada kremin içinde de at kestanesi özü bulunmaktadır. Kas ve eklem ağrılarını gidermek için sıkça tercih edilen yağlar arasındadır. Romatizma için yarım yemek kaşığı zeytinyağı ile bir yemek kaşığı at kestanesi yağı karıştırılır. Günde iki kez ağrıyan bölgeye masaj yapılarak sürülür.

Yaşlanma Karşıtı Olarak Kullanılabilir!

Antioksidan özellikleri sayesinde, yaşlanma karşıtı anti aging olarak kullanılabilen bir yağdır. Kan dolaşımını arttırarak kılcal damarları güçlendirir. Bu sayede kırışıklıkları ve selülitleri azaltır. Birçok cilt kreminde yada vücut losyonlarında kullanılır. Cildi sıkılaştırıcı özelliği olması da at kestanesi yağının faydaları arasındadır. Sağlıklı ve parlak bir cilt için, 50 ml E vitamini yağının içine 5-10 damla at kestanesi yağı damlatın. Yatmadan önce geceleri cildinize uygulayın. Bu sayede daha parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Hassas bir cildiniz varsa öncelikle 5 damla at kestanesi yağı uygulamanızı öneririz. Aynı zamanda kuru ciltleri nemlendirici özelliği de vardır.

At Kestanesi Yağı Nasıl Yapılır?

At kestanesi yağı, at kestanesinin tohumlarından elde edilir. At kestanesi yağı yapmak için sonbahar mevsiminde olgunlaşan tohumlar kabuklarından çıkarılarak rendelenir. Bir kavanozun üçte birini dolduracak şekilde rendelenen at kestaneleri konur. Kavanozun geri kalan üçte ikilik kısmına ise zeytinyağı eklenir. Kavanoz 45 gün boyunca her akşam çalkalanarak güneşte bekletilir. 45 günün sonunda süzülür ve cam şişeye konularak serin yerde muhafaza edilir.

At Kestanesi Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Hamile ve emziren kadınların kullanmaması tavsiye edilir. Eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan kişilerin kullanmaması önerilir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle cildinizde büyük bir kısma uygulamadan önce küçük bir alana sürüp alerjiniz olup olmadığını denemelisiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020