Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir?

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir?
Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir?

0 Kişinin Defterine Ekli

87 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

beyaz-cayin-faydalari-nelerdir

Beyaz çay, yeşil çay ve siyah çaydan sonra Türkiye’de tanınmaya ve tezgahlardaki yerini aldı. Yurt dışındaki birçok ülkede bilinmesine ve tüketilmesine rağmen ülkemizde yeni yeni rağbet görmeye başladı. Bu şifalı çayın faydaları da saymakla bitmez. Birçok hastalığa iyi gelmesinin yanında birçok rahatsızlığa karşı da koruma sağlar.

Beyaz Çay Faydaları Saymakla Bitmiyor!

  • Vücudu antioksidanlara karşı korur.
  • Kansere neden olan hücrelere karşı koruma sağlar. Özellikle kolon kanseri, prostat kanseri ve mide kanserleri gibi farklı kanser türlerine karşı da etkilidir. Kanserli hücrelerin büyümesini ve yenilerinin ortaya çıkmasını engeller.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Kolesterolü düzenleyici etkisi de vardır. Kolesterol ve kan basıncını düzenlemesi sebebiyle kalbi de korur. Kolesterolün ve kan basıncının dengede olması kişilerde sağlıklı bir kalbin olmasına yardım eder.
  • Kalp krizi geçirme riskini azaltır. Araştırmalarda günde 1 veya 2 bardak beyaz çay içen kişilerin içmeyenlere göre %50 oranında daha az kalp krizi geçirme riski olduğu ortaya çıkmıştır.
  • Dolaşım sistemine fayda sağlar.
  • Vücutta bakteri veya virüs oluşumunu önler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı koruma sağlar.
  • İçerdiği florür sebebiyle diş çürümelerine, dişlerde plak oluşumuna karşı da yarar sağlar. Diş çürümelerini önler ve ağız kokusuna karşı da etkilidir.
  • Zihni kuvvetlendirir.
  • Diyabet yani şeker hastalığına karşı da yarar sağlar. Kan şekerini düzenler.
  • Stresi azaltır ve enerji verir.
  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
  • Beyaz Çay Zayıflatır Mı?

    Kilo vermek, zayıflamak için beyaz çay içilmeli midir? Yapılan araştırmalara göre beyaz çay metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması sonucu vücutta daha fazla yağ yakımı gerçekleşir. Dengeli bir beslenme ve düzenli spor yapılması ile kilo vermek oldukça kolaydır. Beyaz çay da düzenli egzersiz yapılması ile birlikte kilo vermeyi yani zayıflamayı hızlandırır.

  • Cildin Yapısını Korur!

    Gününüzün büyük bir bölümünü dışarıda mı geçiriyorsunuz? Uzun süre dışarıda olduğunuz için cildiniz yıpranıyor mu? Beyaz çay güneş ve kötü beslenme sonucu cildin erken yaşlanmasını geciktirir, cildi korur. Sağlıklı, ışıltılı ve parlayan bir cilde sahip olmaya yardım eder. Cildin elastikiyetini koruyarak kırışıklık oluşumunu azaltır.

    Beyaz Çay Nedir?

    Beyaz çay, son zamanlarda oldukça popüler olan bir çay türüdür. Yeşil çay ve siyah çay gibi oluşan yaprakların toplanmasından elde edilmez. Çay yaprakları oluşmadan gözler uyanmadan toplanan tomurcuklardan elde edilir. Bu tomurcuklar oldukça hassastır ve toplamak zordur. Tomurcuklar el ile fazla sıkıldığında kararır ve işe yaramaz yada yağmurda toplanırsa da kararır ve bu şekilde de zarar görmüş olur. Bu yüzden yağmursuz bir havada çok fazla sıkmadan toplamak gerekir. Oldukça büyük bir alandan çok az beyaz çay elde edilir. Bu yüzden de fiyatı oldukça yüksektir. 100 kilogramlık normal çay hasadından yaklaşık 10 gram beyaz çay çıkmaktadır.

    Beyaz Çay Nasıl Hazırlanır?

    Kaynamış bir fincan suyun içine bir yemek kaşığı beyaz çay atılır. 5-6 dakika demlenmesi için beklenir. Süzülür ve kalan su içilir. Siyah çay ve yeşil çaya göre pahalı olan beyaz çay, bir sefer demlendiğinde aynı demlenmiş olan çay kullanılarak çaydan 3 yada 4 kez tekrar demlenerek içilebilir.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020