Kinoa, birçok ülke tarafından kullanılan bir besindir. Kinoa faydaları arasında kabızlığa iyi gelmesi, zayıflatması ve kalp damar hastalıklarını önlemesi sayılabilir. Birçok Avrupa ülkesinde, Amerika’da faydaları yıllardır bilinen ve kullanılan bir besindir. Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü yani FAO, 2013 yılını Uluslararası Kinoa Yılı ilan etti.
Kinoa kendi yemişlerinden elde edilen bir tahıl türüdür. Besin değeri yüksek olan bu tahıl, çok eski yıllardan beri yerli insanlar tarafından Bolivya, Alp Dağları gibi bölgelerde yetiştirilmektedir. Çok sıcak ve çok soğuk havalara dayanıksız bir tahıldır. Bu nedenle yetiştirilme bölgeleri oldukça kısıtlıdır. Arpa ve pirinç gibi pişirilip tüketilebilir.
Kilo vermenin birçok yolu vardır. Az kalori içeren besinler tüketmek, iştah kapatan yiyecekler yemek yada metabolizmayı hızlandıran besinler tüketmek de bunlardan bazılarıdır. Kinoa kalorisi düşük bir besin değildir. Fakat yüksek oranda protein ve lif içermesi sebebiyle daha az yemek yemeye sebep olur. Kino tüketilerek vücuda yüksek oranda lif alınır, bunun sonucunda kan şekeri düşmesi ve sürekli yemek yeme durumu engellenmiş olur. Ayrıca içeriğinde yüksek protein sayesinde kişiler uzun süre tokluk hissi yaşar.
Kinoa birçok tahılın neredeyse iki katı kadar lif içerir. Lif içeriği sebebiyle en çok bilinen faydası kabızlığa iyi gelmesidir. Sindirim sistemini rahatlatarak kabızlığa fayda sağlar. Aynı zamanda yüksek tansiyon ve şeker hastalığı riskini azaltarak kalp hastalığına yakalanma riskini de azaltır. Ayrıca yüksek oranda lif içeriği hemoroid riskini de azaltır. Basur rahatsızlığı olanlar kinoa tüketebilir. Kolesterol ve glikoz düzeylerini düşürmesi ile birlikte daha uzun süre tokluk hissi sağlar.
Glütensiz diyet uygulayan yada glütensiz yiyecek yiyen kişiler için ideal bir besindir. Glütensiz diyet uygulayan kişilerin dışında çölyak hastalığı olan kişiler de glüten içermeyen yiyecekler tüketmelidir. Kinoa glüten içermemesi sebebiyle çölyak hastaları için de ideal bir besindir. Yulaf gevreği tüketmeyen kişiler kinoa gevreği tüketebilir.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
GÜNAYDİN DIYET GRUBUhakan
Tarçın KabuğuBunyamin
Mısır Püskülü ÇayıBunyamin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
ABDÜSSELAM OTU owners post
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Narlıdere Usulü Tatlı Nişasta Helvası Tarifiowners post
İstenmeyen Tüylere Limon Tuz Karışımowners post
Bozdoğan Kıymalı Pide Tarifiyemek post
Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560
Tüm Hakları Saklıdır - 2020