Miniğiniz Büyürken 7 Aylık Bebek Gelişimi

Ana Sayfa » Çocuk Yiyecekleri » Miniğiniz Büyürken 7 Aylık Bebek Gelişimi
Miniğiniz Büyürken 7 Aylık Bebek Gelişimi

0 Kişinin Defterine Ekli

103 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

7-aylik-bebek-gelisimi-1

Minik yavrunuz her gün biraz daha büyüyor. Artık 1 yaşına geri sayımın başladığı 7. ayda da gözünüzün önünde her an değişmeye ve hızla gelişim göstermeye devam ediyor. Öğrenmeye açık, sürekli yeni denemeler yapan, sizden çok şey öğrenen bebeklerin 7. ayda da uyku, beslenme, fiziksel ve sosyal gelişimleri sürüyor. Bu ay biraz daha hareketlenmeye başlayan bebeklerde, merak algısı da gitgide kuvvetleniyor.

Uyku

7 ay, bebeklerin uyku için artık bir düzene sahip olduğunu müjdeliyor. Diş çıkarma, gaz gibi problemi olmayan bebekler, 7. ayda gece uyanmadan sabaha kadar uyumaya devam ediyor. 9-12 saatlik uykularla geceyi geçirmesi beklenen bebek, gündüz uykuları da eklendiğinde günün 14-15 saatinde uyuyarak gelişimine katkı sağlıyor. 7 aylık bebek gelişimi, hala gece uyku sorunu yaşayan bebeklerin de normal karşılanmasını gerektiriyor. Yavaş yavaş kendi kendine uyumayı öğrenmesi gereken bebekler için sallama, emzirme gibi uykuya geçiş ritüellerine ara vermek öneriliyor.

Beslenme

7-aylik-bebek-gelisimi-2

İlk 6 ayda anne sütünün önemini bilen ebeveynler, yavaş yavaş ek besine geçmeleri gerektiğini anlıyor. 7. ay, ek gıdaları bebeğin çiğneme ve yutma becerilerinin geliştiği bu dönemde büyük önem arz ediyor. 6. ayda pürelere başlayan bebekler 7. ayda yavaş yavaş pütürlü gıdalara geçebiliyor. Bebek sandalyesinde oturarak masada yerini almaya başlayan bebekler; çorbalar, meyve ve sebze karışımları ile öğünlerini tamamlıyor.

Fiziksel gelişim

7-aylik-bebek-gelisimi-3

Bebeğin 7. ay itibariyle düşen nesneleri takip edebilmesi bekleniyor. Oturmayı öğrenmiş olan bebek yavaşça emekleme pozisyonuna gelerek size oyunlar yapabiliyor. Yüz üstü yatarken yavaşça kendi kendine oturabilen bebeklerin sırt ve kol kasları onun özgürleşmesi için gereken desteği vermeye başlıyor. Elindeki nesneleri yer değiştirebilen bebek, sahiplik güdüsüyle elinden bir şey alındığında sinirlenmeyi öğreniyor. Dik durduğunda bacaklarına ağırlık verebilen çocuk, ellerini ayaklarını çırparak eğlencelere eşlik edebiliyor. Ayaklara olan ilginin bu ay artması bekleniyor. Ayağı ağza sokma, ayakları inceleme evrelerine geçilmiş bulunuluyor. Bebekler ellerindeki objeleri vurarak ses çıkartabiliyor.

Sosyal gelişim

7-aylik-bebek-gelisimi-4

Yabancıları tanıdığı kişilerden ayırt etmeyi öğrenen bebek, tanımadığı kişilere karşı ağlama ile tepki verebiliyor. Bu ayda dinlemeyi öğrenen bebek, söylediklerinizin tamamını anlamasa da anlıyormuşçasına dikkat kesilebiliyor. Objelerin ebeveynler tarafından sürekli tanıtılması bebeğin öğrenme hızını artırıyor.

Aşı takvimi

7-aylik-bebek-gelisimi-5

7. ayda standart aşı takvimi boş görünüyor. Yine de doktor kontrolünün aksatılmaması ve aşıların doktor tarafından kontrolünün ricası önem arz ediyor.

7. ayın sonunda bebeğim neler yapabilir?

7-aylik-bebek-gelisimi-6

Yardımsız oturabilen bebekler yavaş yavaş kendi kendine yemek yemeyi deneyebiliyor. Etrafına merakı artan bebek; objelere ulaşmak için uzanıyor, eşyaları iterek düşürebiliyor. Ses takibi gelişen bebeğiniz, sesin geldiği yöne bakarak sizi dinleyebiliyor. Anlamsız hece tekrarları bu ayda görülebiliyor.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020