Bebeklerde ağız kokusu, yaygın olarak görülen ve çoğu zaman normal karşılanan ve çok önemsenmeyen durumlar arasında yer alır.
Öte yandan bebeklerde görülen ağız kokusu birtakım hastalıkların habercisi olabileceği gibi, çok ciddi olmayan bazı gerekçelere bağlı olarak da ortaya çıkabilir.
Eğer çocuğunuzun bu türden bir şikayeti varsa endişeye kapılmadan sebebini araştırmalı ve gerekli önlemleri almalısınız.
İlk doğduğu andan itibaren bebeklerde rastlanan ağız kokusu çok farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Bunların başında minik bedenlere sahip olan çocukların mide ve ağızlarının birbirine çok yakın olması gelir. Genellikle 6. aydan itibaren başlayan diş çıkarma evreleri de dönem dönem ağız kokusu yapar.
Bunun dışında yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de yeterli ağız bakımının yapılmadığı, ağız içi hijyeninin tam anlamıyla sağlanamadığı durumlarda ağız kokusu sorunu ortaya çıkar. Ağız içinde yemek artıklarının birikmesi ve zamanla bozulmaya uğraması kötü bir kokunun oluşmasına neden olur. Yine yetişkinlere benzer biçimde uzun süre aç kalmak ağızda kokuyla sonuçlanır. Özellikle sık kusan bebeklerde ağızda kusmuk kalması da bir diğer sebeptir.
Bebeklerde ağız kokusu, sıklıkla olmasa da böbrek, idrar yolları, gastrit, ülser ya da şekerle ilgili bazı hastalıkların habercisi olabilir. Geniz eti rahatsızlıkları çocuğunuzu ağızdan nefes almaya zorladığından koku oluşumuna sebep olan bir diğer neden olarak kabul edilir. Geniz akıntılarının da aynı sonucu doğurması mümkündür.
Bebeğinizde ortaya çıkan ağız kokusunu gidermek için önce bu kokunun nerden kaynaklandığını teşhis etmeniz gerekir. Eğer sorunun, yukarıda saydığımız açlık, ağız temizliği eksikliği gibi basit gerekçelere bağlı olduğunu düşünmüyorsanız o zaman mutlaka bir uzman hekimden destek almalısınız.
Özellikle süreklilik arz eden, ne yaparsanız yapın geçmeyen ağız kokuları için hekime başvurun. Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra gerekli tedavi yöntemini uygulayarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.
Bebeklerde ağız kokusunu gidermek için alabileceğiniz birtakım önlemler vardır. Bunların başında ağız bakımını ihmal etmemek gelir. Dişlerini fırçalayamıyorsanız bile günde en az bir ya da iki defa çocuğunuzun ağzını suyla çalkalamaya çalışın.
Ev yapımı yoğurt da bebeğin ağız kokusunu gidermek için etkili bir yöntem olarak bilinir. Ayrıca bebeğin yeterince su içtiğinden emin olun. Az su içmek kimi zaman ağız kokusuyla sonuçlanabilir.
Ağız kokusunu yok etmek için bebek ağız bakım ürünlerinden de faydalanabilirsiniz. Ancak bu türden ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
ABDÜSSELAM OTU owners post
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Narlıdere Usulü Tatlı Nişasta Helvası Tarifiowners post
İstenmeyen Tüylere Limon Tuz Karışımowners post
Bozdoğan Kıymalı Pide Tarifiyemek post
Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560
Tüm Hakları Saklıdır - 2020