Sarımsak Limon, Sarımsak, soğan cinsinden olup yirmi beş ve yüz cm boyunda olup toprak altında soğanın da kokulu yağ bulunur. her sene yetişen zambak, pırasa, yabani soğan ve soğan türleri vardır. tarihteki yeri olarak da kültür bitkisi olarak bilinen sarımsak güneybatı Asya da yetişmektedir. Selenyum ve germanyum bakımında zengin mineralli topraklarda yetişir. Memleketimizde ise en çok Kastamonu, Taşköprü de yetişmektedir. Bileşenlerine bakıldığın da otuz üç çeşit kükürt on yedi çeşit aminoasit, çinko, a, b bir, ve c vitamini içermektedir. Faydaları ise insanın vücudun da antibiyotik etkisi yapmaktadır. Sarımsağın, çiğ halde veya yağının, mikroorganizmalar üzerine antibiyotik etkiye sahip olduğu, antiviral, antifungal, antiprotozoon, antikparazitik ve antibaktariyal özellikleri üzerinde durulmaktadır. Bundan başka da antiseptik işlevi, grip nezle, ses kısıklığı, astım rahatsızlıklarına, eklem romatizmaları, bademcik, romatizma öksürük ve bronşite gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Terletici bir etkisi olduğundan ateş düşürülmesin de de kullanılır. Sarımsak yan etkileri de genelde aşırı sekil de kullanıldığında kükürt fazla olduğundan dolayı vücudumuz da alerjik reaksiyonlar oluşsa bilir. Çiğ tüketildiğinde ise bağırsak da gaz sıkışması ve mukozasında yanma olmaktadır.
Limon yıl boyunca büyümeyi sürdüren yaprakları dökülmeyen bir meyve türüdür. Aynı zaman da trunçgiller farlı kimyasal değerler bulunmaktadır. Bunların sağlığımıza çok faydalı olduğu düşünülür. Hidrokarbon olarak adlandırılan D limone içerdiğinden limonun koku ve tadını verirler.
Bu nedenle düşük değerde ph ve ekşi tadındadırlar. Bunlar insan sağlığı için bol minerallere sahipdir. tarihçesine bakıldığında ise orta Asya da Hindistan ve Çin de bulunuş göcelerle birlikte orta Anadolu ya Ak denize kadar gelmiştir. vücuda tek zararı ise alkole tüketildiğinde ertesi gün baş ağrısı yapmaktadır. İnsanların günlük hayatında büyük bir yer eden limonun faydalarını saymakla bitiremiyoruz.
Limon, yemeklerde, salatalarda, çorbalarda lezzeti artırmak içinde kullanılmaktadır. Önemli bir C vitamini kaynağı olup tavuk yemeklerinde kullanılır. Misket limon olarak da buzlu çay ve alkolsüz içeceklerin bırakılarak tat artırıcı olarak da tüketilir. Reçel yapımında, balıkların pişirilmesinde ve etlerin salamuraya yatırılmasına kadar bir çok aşçılık sektörünün vaz geçilmez meyvesidir.
Limonun ve sarımsağın ayrı ayrı faydalarından sonra bunların birleşiminde de vücudun önemli bir besin değerini de fayda sağlayacaktır. İki litre limon suyu ile kırk diş sarımsağın dövüp kapalı bir kavanozun içinde ağzını iyice kapatarak ılık bir yerde her gün bir kere çalkalamak şartı ile yirmi beş gün boyunca saklayınız. Sonra her gün aç karınla bir çay bardağı içiniz faydası ise kollesterol düşer fazla yağlar yakılır, damar yolu iltihabı, sertliği, tıkanıklığı ve hipertansiyonu önler. Böbrek ve safra taşlarını eritir idrarla söktürür, kilo verdirir, iştah açar, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir kanserden korur. Bu karışım saç bakında yapılan karışında saçı güçlendirir kepeğe karşı korur dökülmesine engeller, tellerini kalınlaştırarak besler.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
GÜNAYDİN DIYET GRUBUhakan
Tarçın KabuğuBunyamin
Mısır Püskülü ÇayıBunyamin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
ABDÜSSELAM OTU owners post
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Narlıdere Usulü Tatlı Nişasta Helvası Tarifiowners post
İstenmeyen Tüylere Limon Tuz Karışımowners post
Bozdoğan Kıymalı Pide Tarifiyemek post
Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560
Tüm Hakları Saklıdır - 2020