Üzülmesin Onlar Bebeklerde Gaz Sancısını Gidermenin 10 Yöntemi

Ana Sayfa » Çocuk Yiyecekleri » Üzülmesin Onlar Bebeklerde Gaz Sancısını Gidermenin 10 Yöntemi
Üzülmesin Onlar Bebeklerde Gaz Sancısını Gidermenin 10 Yöntemi

0 Kişinin Defterine Ekli

74 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

bebeklerde-gaz-sancisi-neden-olur

Minik dostlarımızın da yetişkin insanlar gibi huzursuzluk yaratan birçok sağlık problemi olabilir. Bunlardan bir tanesi de gaz sancılarıdır. Bebeklerde gaz sancısı genellikle 2 haftalık ile 3 aylık bebekler arasında görülür. “Kolik” olarak adlandırılan bu gaz sancılarına tam olarak neyin sebep olduğu bilinmemekle beraber, bu sancıların tek bir nedeni de yoktur.

Bebeklerde gaz sancısı neden olur?

Huzursuzluk, bebeğin psikolojisi, sosyal ortam gibi faktörlerin yanı sıra bebeğin hava yutması veya yediklerini hazmedememesi de bu sancılara neden olabilir. Bu sancılar genellikle başka bir hastalığın belirtisi değildir. Bebeklerin gaz sancısı çektiğini onların ağlama sürelerini gözlemleyerek anlayabiliriz. Eğer 15 günlük bir bebek 1.5- 2 saatten fazla ve 3 aylık bir bebek ise 3 saatten fazla ağlıyorsa, bu durum, bebeğin gaz sancısı şikayeti olduğuna işaret edebilir. Geğirmek, kramplar ve ağlama yoluyla kendini belli eden bu sancıları önlemenin ve geçirmenin birçok yöntemi vardır.

Bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer?

bebeklerde-gaz-sancisi-nasil-gecer

Ufak dostlarımızı rahatlatmanın ve bu sancılardan kurtarmanın birçok yolu vardır. Bu sancıları geçirmenin doğal yöntemleri olduğu gibi bazı ilaçlar ve bitki çayları da bu sancıları gidermekte kullanılır. Bebeklerde gaz sancısını 10 farklı yöntem kullanarak giderebilirsiniz.

• Bebeği omzunuza dik pozisyonda tutarak sırtına vurabilir ve geğirmesini sağlayabilirsiniz.
• Yemekten sonra hazmı kolaylaştırmak için yüzükoyun 5-10 dakika yatırdıktan sonra sırtına vurarak gazı çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
• Bisiklet hareketi. Ellerinizle bebeğin bacaklarını tutup bisiklet pedalı çeviriyormuş gibi çevirebilirsiniz.
• Avuç içlerinizi ısıttıktan sonra bebeğin karnına koyup hafifçe saat yönünde daireler çizerek masaj yapabilirsiniz.
• Aktarlardan alınan “acı elma yağı” ile bebeğinizin ayak ve karın bölgesine masaj yapabilirsiniz. Günde bir kez ve bir damla şeklinde uygulanmalıdır. Uygulanırken doktora danışılmasında fayda vardır.
• Rezene çayı. Bir çay kaşığı rezene çayı bebeğinizin gaz sancılarının dinmesini sağlayabilir. Bebeğin bu çayı içmesini istemeyen anneler ise çayı kendileri içebilir. Her ne kadar anne sütüne yenilen ve içilen şeylerin karıştığı kanıtlanmasa da bu yöntemi denemek yarar sağlayabilir.
• Papatya çayı tüketilirse emzirme ve sonrasında oluşan gaz sancılarını hafifletilebilir.
• Bebek kucağa alınıp sırtı sıvazlanarak gaz çıkarması sağlanabilir.
• Bebeğin karnı ılık bir havlu yardımıyla ısıtıldıktan sonra yine karnına yapılacak masajla gaz sancısı giderilebilir.
• İçerisinde anason ve dereotu bulunan bitki çayları da sancının giderilmesine yardımcı olur.

Bebeğin ve emziren annenin kaçınması gereken gıdalar nelerdir?

bebek-aglamasi

Bebekte oluşan gaz sancısını önlemek için bebeğin ve emziren annenin kaçınması gereken bazı gıdalar vardır. Nohut, kuru fasulye, kiraz, barbunya veya kereviz gibi gıdalar gaz yapan maddelerdir. Burada önemli olan nokta annenin kendi vücudunu iyi bilmesi ve kendi bünyesine neyin gaz yapıp yapmadığını iyi gözlemlemesidir. Örneğin, kimi insanda kiraz gaz yaparken kimisinde ise yapmaz. Bunun dışında sigara kullanımının kesilmesi hem anne hemde bebek sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu hususlara dikkat ederek bebekte gaz sancısı önlenebilir. Ancak hala bu problem devam ediyorsa bir doktora başvurulmasında fayda vardır.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Cep Fabrika

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020